Welkom in Pierroo en De Pannekotter - Twee vakantiehuisjes om te kusteren!

Blog

Home > Blog > Pannekotterrenovatie - 2015

Pannekotterrenovatie – 2015

December 31,2015 't Vakantiehuisje Pierroo 0 comments

Terug van start

Door de veelvuldige bestrijding van het heermoes, gaf Liesbet ons het advies om met de beplanting te wachten tot het voorjaar 2015.
Eindelijk was het zover en kon ‘Grootpetje’ weer in actie komen om alles aan te planten.

Weerkundig was die periode echter niet zo ideaal wegens te droog. Eén perk heeft daardoor de zomer niet overleefd. Daar zullen we in het najaar een nieuwe poging moeten wagen.


Terraswerken

De paasvakantie duurde nét lang genoeg om langs achter alle tegelwerken af te werken. Bij de porte-fenêtre kwam een groter terras en ondertussen stelden we vast dat de linkerachterhoek van de tuin op het heetst van de dag de meest schaduwrijke plaats is en bij zonsondergang de laatste plaats is waar we zonnestralen kunnen voelen. In die hoek legden we dus een kleiner ‘avondterras’ aan. Ondertussen hebben we al ondervonden dat dat een wijze beslissing was, waar we veel deugd aan zullen hebben.
Daarmee mag de buitenkant van ons huisje nu gezien worden en kunnen we overschakelen naar de binnenzijde.


Binnenrenovatie

Tijdens de zomervakantie hebben we binnenin nagenoeg alles gestript: alles van sanitair en waterleiding en -afvoer is weggehaald en dat zullen we in de komende periode geleidelijk vervangen.
Ook het volledige plafond hebben we uitgebroken.
De roostering werd uitgebreid over de volledige oppervlakte zodat we later een tweede slaapkamer op de verdieping kunnen inrichten.
De noordgevel kreeg aan de binnenkant op het gelijkvloers een isolerende voorzetwand.
Het lag in de planning om het plafond tijdens de zomervakantie volledig afgewerkt te krijgen, mét elektriciteit en andere zaken, isolatie en een osb-vloer boven, maar kan kregen we minder goed nieuws: op 22 april ben ik van een trap gevallen tijdens het voorbereiden van de eeuwherdenking van chemische oorlogsvoering. Eind juli toonde een scanonderzoek aan dat ik met twee gescheurde schouderpezen zit en dat die met een operatie moeten gehecht worden. Ik zal dus voor de rest van het jaar out zijn voor pannekotterklussen :-(.
Mia heeft op haar eentje verder gewerkt aan het plafond zodat dat nagenoeg volledig afgewerkt is.


Fin de saison 😉

Kerstvakantie 2015: De werken hierboven liepen een ferme vertraging op, maar uitstel was zeker geen afstel!
Tijdens de laatste dagen van 2015 kregen we het plafond beneden volledig afgewerkt met erboven isolatie, elektriciteit en een voorlopige OSB-vloer voor de verdieping.
Ook de verdeling van de verdieping in twee slaapkamertjes en een overloop kreeg vorm.
We konden 2015 dus met een tevreden gevoel afsluiten


Foto’s van 2015