Welkom in Pierroo en De Pannekotter - Twee vakantiehuisjes om te kusteren!

Blog

Home > Blog > Pannekotterrenovatie - 2017

Pannekotterrenovatie – 2017

December 31,2017 't Vakantiehuisje Pierroo 0 comments

Het achterdek

De scheepstimmerman komt langs

In het voorjaar gebeurde niet echt een vooruitgang met grote stappen.
Tegen het einde van de paasvakantie lukte het de scheepstimmerman om zes bedsteeën van eigen ontwerp te maken: een speciaal model waarvan er twee per kamer komen en op een gemakkelijke manier te gebruiken als twee aparte eenpersoonsbedden of tot één royaal bemeten tweepersoonsbed.
Flexibiliteit troef!


Kennen jullie de scheepsbenamingen?

We hadden ook wat de tijd om te brainstormen over de naamgeving van de verschillende ruimtes. Daarvoor werkten we voort op het idee van de scheepvaart.
We zullen drie kajuiten (voor landrotten: slaapkamers) hebben: het vooronder (gelijkvloers) en bovendeks hebben we het voor- en het achterdek. Ertussen ligt de brug.

In de kuip zullen we kunnen tv kijken, het zal wellicht ook de aperitiefplaats zijn als het weer niet toelaat om op de kade te genieten van een drankje.
De roef zal ruim plaats bieden om te genieten van wat de scheepskok ons bereidde in zijn (of haar) kombuis.
En dan hebben we natuurlijk ook nog de doucheruimte, maar daarvoor hebben we nog geen geschikte naam gevonden


De herfst komt in het land

Ondertussen (herst 2017) is de bovendekse inrichting zo goed als afgerond en de doucheruimte is volledig vernieuwd. Het vooronder is geïsoleerd en er hangt een nieuw plafond. Tegen Kerstmis moet ook deze kajuit volledig in orde staan.

Dan rest ons nog het komend voorjaar van 2018 voor de eindafwerking van kuip en roef. Tegen de paasvakantie vliegt de hele kombuis er uit en wordt er een volledig nieuwe geïnstalleerd.
En dan is De Pannekotter klaar om met de zomervakantie nieuwe gasten te ontvangen!