Welkom in Pierroo en De Pannekotter - Twee vakantiehuisjes om te kusteren!

Blog

Home > Blog > Pannekotterrenovatie - 2014

Pannekotterrenovatie – 2014

December 31,2014 't Vakantiehuisje Pierroo 0 comments

Buitenrenovatie De Pannekotter

Nadat we het kochten, besloten we om tijdens het eerste jaar vooral de buitenkant onder handen te nemen, zodat men niet langer moest spreken van ‘een schandaal’.


Lentebuitenschoonmaak

Tijdens de paasvakantie 2014 wasten we de gevel met javelwater om de sporen van jarenlange vervuiling van de gevel weg te krijgen en haalden we de losgewaaide omheining weg om een nieuwe te plaatsen (achteraan en aan de zijkanten).
Tussen de paas- en zomervakantie heeft ‘Grootpetje’ dagenlang gespit en gewroet om alle begroeiing langs voor weg te krijgen en de grond te ‘diepgronden’.


Joepie, ‘t is vakantie!

De zomervakantie was ideaal voor de ‘grote’ buitenwerken: We ontwierpen en plaatsten een poort om in de toekomst de kleintjes veilig in een afgesloten tuin te laten spelen.
Met het oog op de toekomstige werken en de heraanleg van de Duinhoekstraat, koppelden we de regenwaterafvoer los van de afvalwaterriolering. Langs achter legden we een waterinfiltratieput aan met daarbovenop een betonafdekking die meteen de vloer zou worden van het latere tuinhuisje. We staken ook betonringen in de grond om een vaste watervoorraad te hebben voor het toilet en de buitenkranen.
De paadjes werden uitgebroken en langs voor en aan de zijkant kwamen nieuwe tegels.
Langs achter kwam het tuinhuisje bovenop de waterinfiltratie en we maakten een bijkomende berging voor het brandhout. Onze kleinzoons zouden die berging later de ‘paardenstal’ gaan noemen.
We eindigden de zomervakantie met het leggen van grasdals die ons aan de voorkant een vaste en propere toegang geven naar achter.
Het geheel werd bekroond met ‘de steen’ die het mogelijk maakt om correcte waarnemingen in de omgeving te verrichten. We noemden die daarom terecht het ‘Waarnemingsstation De Pannekotter’


De aanhouder wint

In het najaar bleven we verder werken bezig aan de buitenkant: het was een voortdurende strijd tegen het vervelende heermoes (‘kattenstaarten’) dat hier welig tiert. We zijn overtuigd dat de aanhouder zal winnen (we hopen natuurlijk dat wij die aanhouder zullen zijn ;-)!
Ook de eerste struiken werden in het najaar aangeplant.
Langs binnen vervingen we de elektrische installatie zodat die weer een stuk reglementairder (en dus veiliger) is.


Werkzaamheden 2014