Welkom in Pierroo en De Pannekotter - Twee fijne vakantiehuisjes aan de Belgische kust.

Dag gasten in ’t Vakantiehuisje Pierroo,

Mia en ikzelf wensen jullie van harte welkom in ons vakantiehuisje Pierroo. We wensen jullie een aangenaam en zonnig verblijf toe.  Aarzel niet om ons te contacteren als jullie een probleem hebben of met vragen zitten.

Hoe kwamen wij aan ’t Vakantiehuisje Pierroo?
Dat is een lang verhaal.  Mijn ouders spoelden jaren geleden aan in De Panne.  Rond 1985 kochten ze een totaal vervallen villa met de naam ‘Mon ami Pierrot’. Met veel geduld renoveerden ze de villa tot een mooi gebouw op een manier dat de ziel ervan bewaard bleef. ‘Mon Ami Pierrot’ (oorspronkelijk ‘Les Mésanges’) was één van die cottage-villa’s die rond 1900 opgetrokken waren in de duinen van De Panne, nog voor er zelfs echte straten aangelegd werden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de villa opgenomen in de organisatie van l’ Océan, het bekende oorlogshospitaal.
Mijn pa was een grote tuinliefhebber. De verzorgde tuin en de villa kregen heel dikwijls bewonderende blikken van voorbijgangers.  Het gebouw was echter te groot voor een echtpaar. Mijn ouders richtten het gelijkvloers in voor hen zelf, de 1ste verdieping werd verhuurd en de 2de verdieping werd als studio ingericht voor ons, hun kinderen.  Om de vier maanden mochten we (hun vier kinderen) een maand gebruik maken van de studio en tijdens de zomervakantie verbleven we er om beurt een halve maand.  Zowel mijn ouders als wij beleefden er mooie jaren…

Tijdens de zomer van 2010 waren wij er weer te gast voor onze halve maand ‘De Panne’.  Het onderhoud van het gebouw dat toen tip top in orde was, begon te wegen en mijn ouders besloten om het te koop te stellen.  Zo gezegd, zo gedaan: op zaterdagmorgen plaatste mijn pa een bord ‘Te koop’, ’s avonds was er al een ernstige kandidaat en tegen de zondagavond was de verkoop gesloten!
Niemand had verwacht dat alles zó snel zou gaan… De rest van onze halve maand zijn we dan samen met mijn ouders op zoek gegaan naar een geschikt appartementje, in afwachting dat ze een service-flat konden betrekken.

Parkeren in De Panne is tijdens het zomerseizoen een probleem als je niet beschikt over een eigen parkeerplaats of garage. Vandaar dat ik in de immokantoren steevast oog had daarvoor. Op zeker moment zag ik een aanbieding van een ‘Vissershuisje met parkeerplaats’.  We gingen het bezichtigen en toen ging het relatief snel. We hebben het diezelfde zomer gekocht en zo hadden we na het verlies van ‘Mon ami Pierrot’ weer een vaste Pierroo-stek waarvan we volop kunnen genieten en met plezier kunnen terugkeren naar zee!

Robert